GROOT-BRITTANNIË

Affordable Art

Vandaag opent de jaarlijkse voorjaars-editie van de The Affordable Art Fair, de markt voor moderne kunst waar alles te koop is en de prijslimiet bij 2.500 Engelse pond ligt. Ruim 130 Britse galeries verzamelen zich in een tent in Battersea Park in Zuid-West Londen om de werken van hun jonge, veelbelovende kunstenaars aan de man te brengen: schilderijen, installaties, sculptuur en foto's. Wie goed speurwerk doet, zou voor een prikkie de gelukkige eigenaar kunnen worden van een werk dat over een aantal jaar het veelvoudige waard is.

T/m 21 Maart The Affordable Art Fair, Battersea Park, Londen SW11. 004420 7371 8787 & www.afordableartfair.co.uk

Beckett

Michael Gambon, de toneelspeler die Dennis Potter's The Singing Detective tot een van de hoogtepunten van BBC drama maakte en die de rol van Albus Perkamentus overneemt in Harry Potter III, wordt wel de living legend van het moderne Britse toneel genoemd. In Samuel Beckett's Endgame speelt Gambon vanaf deze week de blinde, tirannieke Hamm die in zijn rolstoel wacht op de dood. Stand-up comedian Lee Evans, Hamms kreupele bediende Clov, is Gambons tegenspeler. Een desolaat decor in louter grijstinten versterkt de uitzichtloze situatie waarin de twee antagonistische, maar tegelijkertijd onlosmakelijk met elkaar verbonden karakters van Beckett zich bevinden.

T/m 30 maart The Endgame van Samuel Beckett in het Albery Theatre, St. Martin's Lane, Londen WC2. 0870 060 6621 (vanuit gb) www.the ambassadors.com/albery

En verder

Royal Academy of Arts: t/m 12 apr The Art of Philip Guston & t/m 18 apr Edouard Vuillard, 004420 7300 8000 & www.royalacademy.org.uk T/m 14 mrt Gerhard Richter-Atlas Whitechapel Art Gallery, 004420 7522 7888 & www.whitechapel.org T/m 28 mrt 'Quentin Blake, Fifty years of illustration' in de Gilbert Collection, 004420 7420 9400 & www.somerset-house.org.uk.