Transparanter betalen

Om het betalingsverkeer transparanter te maken en de concurrentie tussen spelers op die markt te vergroten, hebben de gezamenlijke Nederlandse banken onlangs een nieuw bedrijf opgericht dat licenties gaat uitgeven aan bedrijven die zich onder andere met het afwikkelen van betalingstransacties bezighouden en gaat toezien op de naleving van de regels die hiervoor gelden. Van dit bedrijf, dat voorlopig Brands & Licences Betalingsverkeer Nederland heet, is Ada van der Veer (45) benoemd tot algemeen directeur. Het bedrijf, dat ook namens de banken campagnes gaat voeren voor pinnen en chippen, wil ruimte bieden aan nieuwkomers op de betaalmarkt. ,,Tot nu toe ligt de verwerking van het betalingsverkeer grotendeels bij Interpay. Er komt nu ruimte voor nieuwe spelers, naast Interpay.'' Van der Veer denkt daarbij aan nieuwkomers én bestaande buitenlandse partijen. ,,Of een telecombedrijf dat betalen via mobieltjes mogelijk wil maken.'' Van der Veer is zelf afkomstig van KPN.

personalia@nrc.nl

    • Jochen van Barschot