Rentree Serena Williams bij Masters Miami

Serena Williams maakt komende week haar rentree bij het tennistoernooi om de Masters Series in Miami. De Amerikaanse kwam sinds haar eindzege op Wimbledon in juli 2003 niet meer in actie.

De jongste en beste van de twee Amerikaanse tenniszusjes onderging in augustus vorig jaar een knieoperatie. Haar terugkeer was aanvankelijke eind september of begin oktober gepland, maar wegens complicaties in de revalidatie moest de voormalige nummer één van de wereld haar comeback een paar keer uitstellen. Ze kon hierdoor haar titel bij de US Open en Australian Open niet verdedigen.

,,Het betekent heel veel voor mij dat ik nu eindelijk mijn rentree kan maken'', aldus Serena Williams. ,,Het was moeilijk om toe te moeten kijken, terwijl anderen op de baan stonden. Ik heb honger naar nieuwe successen.''

De zesvoudige grandslamwinnares zakte door haar blessure op de wereldranglijst naar de zevende plaats. Ze wil haar Belgische opvolgster Justine Henin zo snel mogelijk van de troon stoten.

Williams zegt nerveus te zijn voor haar rentree. ,,Ik ben even weggeweest en het is naïef te zeggen dat ik het zomaar even zal doen. Maar als ik er niet van overtuigd zou zijn dat ik mijn oude niveau kan halen, was ik er niet aan begonnen.''

Tijdens de revalidatie had Williams ruimschoots de tijd voor haar andere passies als acteren en het ontwerpen voor kleding voor haar sponsors. Ondanks deze uitstapjes blijft het tennis voor haar hoofdzaak. ,,In het begin voelde het als een opluchting om even niet te hoeven tennissen. Al die andere dingen waren leuk, maar ik weet nu dat tennis mijn ware liefde is.''

De Zwitser Roger Federer en de Amerikaan Andre Agassi hebben vannacht de laatste acht van het tennistoernooi om de Masters Series in Indian Wells bereikt. Federer, de nummer één van de wereld, won met 6-4 en 6-1 van de Amerikaan Mardy Fish. Agassi versloeg de Rus Michael Youzhny met 7-5 en 6-2. Federer speelt in de kwartfinale tegen de Argentijn Juan Ignacio Chela, die de Duitser Tommy Haas versloeg. Agassi speelt tegen de Argentijn Guillermo Coria, die te sterk was voor de Fransman Sebastien Grosjean.