Preparaten en extracten

Jan Dekker International, een bedrijf uit Wormerveer dat grondstoffen voor cosmeticaproducten produceert en verhandelt, heeft Ton Trentelman (50) benoemd tot algemeen directeur. Hij was al commercieel directeur bij het bedrijf, dat tot 1990 deel uitmaakte van Quest International (toen een Unilever-dochter) en sindsdien op eigen benen staat. ,,Wij handelen vooral in chemische preparaten en plantenextracten'', zegt Trentelman. ,,Voor crème tegen ouderdom leveren wij bijvoorbeeld het werkzame bestanddeel aan de fabrikant van die crème.'' Jan Dekker haalt een groot deel van de omzet uit de handel in dit soort ingrediënten, maar ontwikkelt en produceert die ook zelf in eigen laboratoria in Nederland, Frankrijk, Duitsland en Engeland. ,,Wij ontwikkelen bijvoorbeeld nieuwe toepassingen. Op die manier voegen we waarde toe aan onze producten, in plaats van ze alleen maar in te kopen en daarna weer te verkopen.'' Trentelman werkte eerder bij chemiebedrijf Degussa.

personalia@nrc.nl

    • Jochen van Barschot