Kat-en-muis-spel met verzekeraar

Highwaymen is een aardige B-film over het kat-en-muis-spel tussen Fargo (Colm Feore), een geflipte verzekeringsagent die voor zijn lol mensen doodrijdt, en Rennie (Jim Caviezel, Jezus in The Passion of Christ). Rennies vrouw was een van Fargo's slachtoffers en Rennie heeft wraak gezworen. Het door Robert Harmon – die ooit The Hitcher maakte, met Rutger Hauer – geregisseerde Highwaymen ontstijgt het niveau van een vaardig gemaakte exploitatiefilm doordat het op een slimme manier omspringt met de actualiteit. Vervang de lukraak rijdende psychopaat Fargo door een scherpschutter en je staat middenin de werkelijkheid. De collectieve angst die Amerika in zijn greep hield toen een aantal mensen in en om Washington willekeurig van grote afstand werd neergeknald. De rechtszaak tegen de schutters is nu gaande. Dat maakt van Highwaymen een goed getimede film over de dood die altijd en overal op de loer ligt.

Highwaymen. Regie: Robert Harmon. Met: Jim Caviezel, Rhona Mitra, Colm Feore, Frankie Faison. In: 8 bioscopen.