Internet www.nrc.nl

Webcongres. Het online discussieforum Webcongres buigt zich deze week over de vraag of de privacyregels verruimd moeten worden ten behoeve van terrorismebestrijding. www.nrc.nl/webcongres.

Fotoreportages Madrid en Boekenbal. Vorige week donderdag werd Madrid getroffen door een serie bomaanslagen. Een fotoreportage laat de chaos en het verdriet in Spanje zien. Eerder die week vond het jaarlijkse Boekenbal plaats. Fotograaf Vincent Mentzel was er, net als Harry Mulisch, Connie Palmen, Hans van Mierlo, Cees Nooteboom, Thomas Rosenboom en vele anderen – te zien in het beeldverslag op de website. Zie www.nrc.nl/foto.

Weblog. Marie-José Klaver schrijft dagelijks over digitale zaken: privacy, wetgeving, beveiliging en cybercultuur op www.nrc.nl/weblog.

Schaakrubriek Hans Ree. Twee keer per week, op maandag en donderdag, schrijft Hans Ree over schaken op www.nrc.nl/schaken. Nieuwe afleveringen van alle wekelijkse rubrieken verschijnen op de website. Kijk op www.nrc.nl/rubrieken.

Filmrecensies. Recensies van de films Monster (van vandaag), Ershiwuge haizi yige die (oktober 2003), Tomorrow never dies (december 1997) en meer dan 1.500 andere kritieken in het filmrecensiearchief op www.nrc.nl/film.