Een land vol geldautomaten

Joop Stutterheim (41) pakt de zaken graag groots aan. Als directeur van Hanco Nederland, de onlangs opgerichte Nederlandse dochter van de Amerikaanse geldautomatenexploitant Hanco, wil hij het voor elkaar krijgen dat zijn bedrijf tegen het eind van het jaar tussen de 800 en 1.000 geldautomaten heeft geplaatst. ,,We zitten nu op 35'', zegt Stutterheim. ,,Maar we zijn ook pas anderhalve maand bezig. In Engeland zitten we sinds vier jaar en daar hebben we nu 5.000 automaten staan, dus het kan heel snel gaan.'' Hanco doet in `vrijstaande' geldautomaten, bijvoorbeeld in horecagelegenheden, winkels en tankstations. ,,In Amerika staan 450.000 van die automaten en elke ondernemer weet daar dat zo'n automaat in je zaak tot meer klanten en meer omzet leidt. Dat verhaal willen we nu ook aan Nederlandse ondernemers gaan vertellen.'' Stutterheim heeft ervaring met de detailhandel, hij werkte eerder bij Ikea en Hema.

personalia@nrc.nl

    • Jochen van Barschot