Drukkerij en draadfabriek

De 2.000 werknemers van de sociale werkplaatsen in Eindhoven en wijde omtrek hebben sinds kort Peter Quik (51) als directeur. Ze zien hem niet vaak. ,,Ik kom veel te weinig op de werkvloer'', zegt Quik. ,,Maar ik kom er wel.'' Quik was al plaatsvervangend directeur van de Ergonbedrijven, de overkoepelende organisatie van de sociale werkvoorziening in de regio, waar hij sinds 1993 werkt. Tot de Ergonbedrijven behoren onder meer een drukkerij, een groenbedrijf, een draadfabriek en een kwekerij, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken, zoals verstandelijk gehandicapten. Quik begon bij de Ergonbedrijven als hoofd van de bouw- en groenafdeling. Dat sloot goed aan op zijn vorige baan, uitvoerder van projecten in de sport- en groensfeer bij ingenieursbureau Heidemij (tegenwoordig Arcadis). ,,Het leuke van de sociale werkvoorziening is de combinatie van bedrijfsmatig werken en een maatschappelijke functie vervullen'', aldus Quik.

personalia@nrc.nl