Tennisster Clijsters kan eigen haar niet meer wassen

Kim Clijsters vreest dat de blessure aan haar linkerpols zo ernstig is dat ze pas over een maand weer in actie zal kunnen komen. De Belgische tennisster heeft zich teruggetrokken uit het toernooi van Indian Wells waar ze vorig jaar nog zegevierde. Clijsters liep haar kwetsuur afgelopen vrijdag op in een partij in de eerste ronde tegen Angelika Roesch die ze overigens nog wel eenvoudig in twee sets won met 6-1 en 6-3.

Clijsters heeft een manchet om haar pols gekregen. De voormalige nummer één van de wereld kan het gewricht de komende tien dagen niet bewegen.

Uit onderzoek is gebleken dat er naast een stressreactie een scheurtje in de pees van anderhalve centimeter zit. ,,'s Nachts word ik regelmatig wakker van de pijn. En ik kan mijn haar niet zelf meer wassen. Dus moet Lleyton (Hewitt haar verloofde, red) maar een handje toesteken'', schrijft Clijsters in een dagboek op haar officiële website.

Het is de vraag of Clijsters op tijd fit is voor de ontmoeting in de Fed Cup tegen Kroatië die op 24 en 25 april wordt gespeeld in haar woonplaats Bree. De officieuze wereldkampioene zou daar ook een `love match' spelen tegen Hewitt waarvan de opbrengsten naar een goed doel zouden gaan. De Belgische nummer twee van de wereld kampte aan het begin van dit jaar al met een blessure aan haar linkerenkel.