Overval op restaurant

Zaterdagavond hebben twee gewapende mannen een Indonesisch restaurant in Den Haag overvallen, waarbij de kassa en portefeuilles werden buitgemaakt. De politie is er nog niet in geslaagd de daders te pakken. Dat zei een politiewoordvoerder vanmorgen.

Overvallers met bivakmutsen en twee pistolen drongen rond 20.00 uur het restaurant binnen. Ze dwongen eerst het personeel het geld uit de kassa te geven en bedreigden daarna de circa vijftig gasten. ,,Ze riepen om portemonnees en geld en zeiden dat we op de grond moesten gaan liggen'', zegt een 32-jarige gast die samen met zijn vriendin was gaan eten. De overvallers gingen van tafel naar tafel en namen sieraden en geld mee. ,,Ze prikten met hun pistool in de rug van mijn vriendin en haalden tien euro uit haar portemonnee. Meer zat er niet in'', zegt de gast. ,,Iedereen was redelijk rustig, wij ook. Het ging zo snel. Pas later word je woedend, als alles achter de rug is.''

Een team van twintig rechercheurs is zondag de hele dag met onderzoek bezig geweest. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Volgens de politie is niemand gewond geraakt. ,,De restaurantgasten waren wel zeer ontdaan van het hele gebeuren'', zegt de woordvoerder. Slachtofferhulp werd ingeschakeld om de gasten en het personeel op te vangen.