Nader bekeken

Yao Ming en Shawn Bradley, de twee langste spelers in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie (NBA), hoeven niet zo hoog te springen om de bal in de basket te deponeren. Dunks zul je dan ook niet zo snel zien van de Chinees die bij Houston Rockets speelt en de Amerikaan van Dallas Mavericks. De langste basketballers zijn meestal niet de meest atletische. Reuzen op de hardhouten vloer moeten het ook niet van souplesse hebben. Hun lengte is hun grootste troef. Dat geldt ook voor de 23-jarige en 140 kilo zware Ming en Bradley, 31 jaar en 125 kilo zwaar. Ze willen hun tegenstanders ook nog wel eens het scoren beletten. Zo was de uit Utah afkomstige Bradley een paar jaar geleden in de NBA de speler die de meeste schoten blokkeerde: in het seizoen 2000-2001 maakte hij 228 blocks.