Golfer Haeggman nooit meer op het ijs

De Zweedse golfer Joakim Haeggman heeft afgelopen weekeinde het toernooi in Qatar gewonnen. Haeggman, die zich in 1993 als eerste van een reeks jonge Zweedse topgolfers wist te kwalificeren voor het Europese Ryder-Cupteam, blijkt eindelijk hersteld te zijn van een aantal zware blessures. De golfer is een ijshockeyfanaat en brak vorig jaar op het ijs zijn voet, waardoor hij meer dan zeven maanden geen golftoernooien kon spelen. ,,Het voelt heel goed om eindelijk weer eens te winnen'', zei de 35-jarige Haeggman op de BBC-radio. ,,En ik beloof dat ik niet meer op schaatsen op het ijs zal staan, zolang ik nog golfprofessional ben.'' Dit seizoen had Haeggman vanwege zijn blessures medische vrijstelling nodig om op de Europese Tour te kunnen spelen.

De Nederlander Robert-Jan Derksen eindigde in Qatar als achtste. De 30-jarige golfer uit Nijmegen speelde de vierde en laatste ronde op de Doha Golfclub in 65 slagen en eindigde op 277 slagen na rondjes van 74, 67, 71 en 65 slagen.

,,Putten was de sleutel'', zei Derksen, ,,Pas vrijdag begonnen de birdies te vallen. Met deze eerste top-tienplaats ben ik best tevreden.'' Rolf Muntz eindigde op de gedeelde dertigste plaats, met 282 slagen.

Maarten Lafeber, die zich ook kwalificeerde voor de finaleronden, ging zaterdag ziek naar huis. Lafeber liep onlangs een virus op waardoor hij maagklachten kreeg. Hij heeft het Singapore Masters, waar hij vorig jaar derde eindigde, afgezegd om in Nederland te kunnen uitzieken.