Choreograaf Hans van Manen terug bij Nationale Ballet

Choreograaf Hans van Manen gaat voor Het Nationale Ballet een nieuw ballet maken. Tevens geeft artistiek leider Ted Brandsen hem carte blanche bij de samenstelling van een zomerprogramma. Deze zomer keerde Van Manen het Nederlands Dans Theater de rug toe uit ongenoegen over het feit dat zijn balletten op tournees niet meegaan. Het Nationale Ballet presenteert volgend seizoen zeven nieuwe stukken. Het seizoen opent met Droom en een nieuw, nog naamloos werk van David Dawson. Huischoreograaf Krzysztof Pastor maakt in februari een ballet naar Mozarts opera Don Giovanni, die door Rob Zuidam tot een instrumentale versie wordt bewerkt. Nieuw voor het gezelschap is Forsythe's The Second Detail (1991), op muziek van Thom Willems en met kostuums van Issey Miyake.