Wildmoser sr op borgtocht vrij, junior nog vast

In het corruptieschandaal rond de bouw van het nieuwe voetbalstadion in München is voorzitter Karl-Heinz Wildmoser van 1860 München op borgtocht vrijgelaten. Tegelijkertijd is zijn zoon Karl-Heinz ontslagen als bedrijfsleider van het nieuwe stadion, dat speciaal gebouwd wordt voor het wereldkampioenschap in 2006. Wildmoser jr zit nog vast. Wildmoser sr wordt ervan beschuldigd voor 2,8 miljoen euro aan smeergelden te hebben aangenomen. Bij de aanbesteding voor de bouw van het stadion zou hij vertrouwelijke informatie hebben doorgespeeld aan het bedrijf dat het project uiteindelijk binnenhaalde. Naast het aannemen van smeergeld wordt hij met zijn zoon verdacht van omkoping, valsheid in geschrifte en belastingontduiking. Wildmoser sr. heeft 200.000 euro aan borg betaald. De verdenkingen tegen hem blijven intact, maar zijn zoon is nu de hoofdverdachte. Wildmoser jr heeft aangeven dat hij verantwoordelijk is voor de fraude en niet Wildmoser sr. Volgens de zoon heeft hij buiten medeweten van zijn vader gehandeld.