Weer niks om aan te trekken? Suggesties uit Parijs en...

De najaarsmodeshows in Parijs deze week toonden weer eens `hoe moeilijk het is om er vrouwelijk én elegant én modern uit te zien' schreef Jetty Ferwerda maandag in deze krant. Dat is te zien op deze foto's van die shows. Jean Paul Gaultier presenteerde krokodillenleren jasjes voor het label Hermès, oorspronkelijk zadelmakers. Van een futuristisch `we gaan naar de maan' design waren volgens Suzy Menkes (The International Herald Tribune) de creaties van Alexander McQueen – die zelf zei dat zijn jurken op het thema geboorte gebaseerd waren. Overigens overheersten op de wintermodeshow voor 2005 de meer klassieke en modern elegante ontwerpen. Zoals Schotse-ruit jas met zandloper taille, afgezet met bont waarin het LV logo gebrand was, van Marc Jacobs voor Louis Vuitton.