Raborenners aan kop

De wielerploeg van Rabobank blijft dit voorjaar succesvol. Gisteren won de Spanjaard Oscar Freire de derde etappe van de Italiaanse rittenkoers Tirreno-Adriatico. Het betrof een rit van 168 kilometer van Maddaloni naar Isernia. De tweevoudig wereldkampioen Freire veroverde de leiderstrui op de Italiaan Alessandro Petacchi, die woensdag en donderdag de massasprints won.

In het kielzog van Freire deed de Nederlander Michael Boogerd goede zaken in de Tirreno. Hij kwam gisteren als derde over de finish en staat nu tweede in het algemeen klassement. De Hagenaar wordt geacht in de volgende etappes zijn Spaanse ploeggenoot Freire aan te vallen in de Toscaanse heuvels.

Boogerd gebruikte gisteren een lastige klim op circa vijftig kilometer van de finish voor een demarrage. Hij reed zo'n 20 kilometer alleen op kop, maar werd toen ingehaald door de eerste groep achtervolgers. ,,Michael heeft zich vandaag serieus getest en we mogen concluderen dat de vorm erg goed is'', zei Rabo-ploegleider Frans Maassen gisteren na afloop van de derde etappe.

De Russische wielrenner Denis Mentsjov heeft gisteren de zesde etappe in de Franse rittenkoers Parijs-Nice gewonnen. Hij was de snelste in een een rit over 173,5 kilometer. In de sprint van een kopgroepje van vier coureurs hield hij de Spanjaard Sanchez, de Amerikaan Landis en de Belg Bruylandts achter zich. De Duitser Jörg Jaksche houdt de leiding in het algemeen klassement.