Postcodeloterij betaalt goed

De oprichters van de Postcodeloterij hebben sinds 1990 in totaal 80 miljoen euro verdiend aan hun initiatief en aan twee andere loterijen die ze later hebben overgenomen. Dat geld is grotendeels een vergoeding voor hun rechten op het concept van de Postcodeloterij. De goede doelen die geld van de lotgerij krijgen, betalen zelf fors mee aan de televisieprogramma's voor de loterij.

37

Gerectificeerd

Postcodeloterij

Het artikel Postcodeloterij betaalt goed (13 maart, pagina 1) meldt dat de vier oprichters van de Postcodeloterij hieraan sinds 1990 80 miljoen euro hebben verdiend. Dat is onvoldoende precies. Het bedrag – grotendeels een vergoeding voor gebruik van hun rechten op het loterijconcept – is betaald aan hun bedrijf Novamedia. Daarvan is Joop van den Ende sinds 2001 voor 30,8 procent medeaandeelhouder.