Florio nieuwe dirigent voor Nationale Ballet

De Italiaanse dirigent Ermanno Florio wordt met ingang van seizoen 2005/2006 muzikaal leider van Holland Symfonie, het vaste begeleidingsorkest van Het Nationale Ballet. Florio gaat naast het dirigeren van drie voorstellings-series, adviserende en coördinerende taken vervullen. Florio was eerder dirigent bij Het Nationale Ballet in Canada, muzikaal directeur van het Houston Ballet en van het American Ballet Theatre. Verder was hij voorheen al te gast als dirigent bij Holland Symfonia.

Gerectificeerd

Florio

Het artikel Florio benoemd tot dirigent voor Nationale Ballet (13 maart, pagina 9) meldt dat Ermanno Florio muzikaal leider wordt van Holland Symfonie. Dat is onjuist. Florio wordt muzikaal leider van Het Nationale Ballet en werkt in die functie nauw samen met Holland Symfonia. Chef-dirigent van dat orkest wordt komend seizoen Roy Goodman.