Brit `mishandeld' in Guantánamo

Een van de Britse gevangenen die afgelopen week is teruggekeerd uit Guantánamo Bay waar hij gedurende twee jaar in gevangenschap heeft verkeerd, heeft gisteren via zijn advocaat laten weten dat hij is mishandeld. Volgens de advocaat van Tarek Dergoul werd zijn cliënt door zijn Amerikaanse ondervragers geslagen. Dergoul behoort tot de groep van vijf Britse gevangenen die zijn overgebracht naar Groot-Brittannië waar ze direct zijn vrijgelaten. Allen werden zonder vorm van proces opgesloten wegens hun vermeende betrokkenheid bij de terreurgroep Al-Qaeda of de Talibaan. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Powell heeft tegenover de Britse zender ITV gezegd dat het ,,onwaarschijnlijk'' is dat mishandeling heeft plaatsgevonden ,,want wij zijn Amerikanen, we mishandelen geen mensen die in onze handen zijn.''