Voorlopig geen homo-huwelijken in San Francisco

Aan de stroom homo-huwelijken in San Francisco is voorlopig een eind gekomen. Nadat 1461 homoparen er zijn getrouwd heeft het hoogste Gerechtshof van de staat Californië er een stokje voor gestoken. Op verzoek van een aantal tegenstanders van het homo-huwelijk besloot het Hof dat San Francisco voorlopig moest ophouden met het afgeven van trouwaktes. In een latere zaak zal het Hof ten principale proberen vast te stellen of de wet die zegt dat het huwelijk alleen mogelijk is tussen een man en een vrouw wel of niet strookt met het grondwettelijke discriminatieverbod. In de andere staat waar het homo-huwelijk voor veel emoties zorgt, Massachusetts, werd gisteren een amendement op de Grondwet van de staat aangenomen dat homoseksuelen uitdrukkelijk uitsluit van het huwelijk.