Eigen nieuws

Groot reuzending

Deze foto hebben we gemaakt bij een sporthal in Rijswijk. Ik vind dit heel leuk omdat je door dat fluitje zo goed kunt zien wat er in dat gebouw gebeurt. Het staat ook wel vrolijk op de muur.

Lisa Rot (11 jaar) uit Amersfoort

Pesterij

Ik word geslagen. Ik word

gepest. Ben ik anders dan de

rest? Ben ik soms niet mooi?

Moet ik dan maar in een kooi?

Of komt het omdat ik van een

andere zanger hou? Laten jullie

mij daarom in de kou? Het maakt

mij niet uit. Ik ben mij

zelf, en daar kom ik voor uit!

Echte liefde

Wil je weten waar ik over droom?

Maakt niet uit, ik vertel het je gewoon

Ik droom over jou en mij

samen in de wei

Was het maar waar, want een dag lijkt

wel een jaar

Snap je het nou? Ik hou van jou!

Eigen gedichten van Sem Oerlemans

(11 jaar) uit Amsterdam

Driftige moeder

Ik ben met mijn zusje en mijn moeder naar Disneyland in Parijs geweest. Het was daar leuk. Mijn moeder was soms driftig. Ik heb toen dit gedicht geschreven. Wilt u dit in de krant zetten want het is een leuk gedichtje. Alvast bedankt. Ajuus.

Honderdduizend regeltjes op een rij

Honderdduizend regeltjes dat hoort er bij

Honderdduizend regeltjes onthoud ze maar

Honderdduizend regeltjes het scheelt een haar

want anders barst mamma uit elkaar.

En dan schijnt er groot gevaar

En dan moeten we alles doen met gebaar.

En dan zijn we meteen uit elkaar

Eigen gedicht van Janne Feuerstein (7 jaar)

uit Amsterdam

Krokodil

Ik heb vorige week in Zuid-Spanje een echte krokodil vastgehouden die net zo groot was als ik. Hij voelde koud, zacht en lief aan maar was wel zwaar. Ik vond het niet eng omdat om zijn bek een pleister zat.

Eigen krokodillennieuws en -foto van Balthazar de Bruijn (4 jaar) uit Den Haag

Amalia en de dokter

Er was eens een prinses die wilde trouwen met een prins, maar ze vond geen prins die met haar wilde trouwen. Op een dag zat de prinses te naaien toen er eindelijk een prins op deur klopte die vroeg of ze met hem wilde trouwen en natuurlijk wou ze dat! Ze gingen naar een zaal om te trouwen en op een dag zei de prinses: ik wil een kindje. Kort daarop werd ze zwanger en negen maanden later kwam ze (het was namelijk een meisje). Ze noemden haar Amalia.

Maanden vlogen voorbij. Amalia kreeg goud gele haren, ze speelde met haar poppen, ze had er wel tien! Haar vader en moeder hielden veel van haar. Op een dag zei de prinses: ik denk dat we nog een kind krijgen. Negen maanden later kwam hij ( het was namelijk een jongen ). Ze noemden hem Stef. Voordat je het wist was Stef zes, dat gaat snel! Amalia was al bijna twaalf.

Op een avond kan Amalia niet slapen. Ze denkt er steeds aan dat ze morgen naar de middelbare school gaat. Dat wordt spannend! Gelukkig gaan haar ouders mee. Ze gaat naar de brugklas, haar broertje zit nog maar net in groep 3. Eindelijk valt ze in slaap! Als ze wakker wordt is het allang ochtend. Ze rent naar beneden, maar ze struikelt! Au! au! Haar vader en moeder komen aangesneld. Ze heeft een gat in haar hoofd en moet snel naar het ziekenhuis. Ze wordt in bed gelegd en krijgt een prik. Als ze in narcose is begint de dokter te hechten. Ze moet nog twee nachtjes in het ziekenhuis blijven. Amalia vraagt of haar ouders ook mogen blijven slapen in het ziekenhuis en het mag! Leuk voor Amalia hè? Als die 2 nachtjes om zijn mag ze naar huis!! Al haar vriendinnen en vriendjes worden uitgenodigd met een kaart met een paard erop. Dat wordt een gezellig feestje!

Eigen verhaal van Aukje Terpstra (7 jaar) uit Hoogkarspel

Het sneeuwt

Ik doe vlokken op mijn brood,

Buiten vallen vlokken op de grond en in de goot.

Ik laat mijn vlokken staan, want ik wil naar buiten gaan.

De zon gaat schijnen, en de vlokken verdwijnen.

De planten gaan groeien, en daarna bloeien.

Eigen sneeuwgedicht van Maarten van Schoonhoven (9 jaar) en Elin de Jong

(10 jaar) uit Hardinxveld-Giessendam.

Weet jij ook hele grote reuzendingen te staan? Maak een foto en stuur of e-mail hem naar de Kinderpagina. Vergeet niet je naam en je adres en je leeftijd erbij te schrijven. NRC Handelsblad, Kinderpagina, Postbus 3372, 1001 AD Amsterdam. e-mail: cs@nrc.nl