De Brauw nog aan top

Advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek is nog de belangrijkste `huisadvocaat' onder de 25 grootste Nederlandse beursfondsen, maar de Nederlandse vestiging van Allen & Overy stoomt snel op. Dit blijkt uit het rapport De stand van de advocatuur 2004 van uitgeverij KSU, dat vandaag is gepubliceerd. De Brauw is bij 12 van de 25 AEX-fondsen de vaste juridisch adviseur van het bedrijf. Allen & Overy bediende een jaar geleden zeven fondsen en inmiddels elf.

Het kantoor Stibbe heeft zes AEX-fondsen als grote klant. De drie kantoren tezamen bedienen 29 van de 25 AEX-fondsen, wat aangeeft dat grote bedrijven meestal meerdere huisadvocaten hebben. De twee grootste Nederlandse kantoren, Nauta Dutilh en Houthoff Buruma, bedienen ieder twee AEX-fondsen.

Bij De Brauw zou er volgens de cijfers één AEX-fonds zijn afgevallen, maar een woordvoerder kan dat niet bevestigen. ,,Wij hebben het afgelopen jaar geen AEX-klanten verloren.''

Ook onduidelijk is wie de vier nieuwe AEX-klanten van Allen & Overy zijn. Advocaat Steven Schuit wil niet bevestigen dat het gaat om Numico, ASML, Heineken en Wolters Kluwer – bedrijven die allemaal ook bij De Brauw zouden zitten. Schuit wil het rijtje namen nuanceren. ,,Je zou kunnen zeggen dat we ze aan het `overhalen' zijn. We winnen in ieder geval terrein. Je begint met een klein klusje en dan kijk je of je nog meer voor ze kunt doen.''

advocaten: pagina 13