Zakenman zoekt opvolger via televisie

Zakenman en multimiljonair Jacob Gelt Dekker gaat op televisie een opvolger zoeken voor zijn zakenimperium. Samen met televisieproducent Endemol ontwikkelt hij een talentenjacht die in het najaar uitgezonden moet worden.

Dit heeft hij vandaag in de Gay Krant bekendgemaakt. De titel van het nieuwe programma wordt `De Opvolger'. Volgens Henk Krol, auteur van het artikel, kwam het idee voor zo'n soort programma van Endemol. ,,John de Mol is bij een aantal gefortuneerde Nederlanders op de koffie geweest. Hij wilde graag een opvolger en Endemol wilde een leuk programma.'' Endemol bevestigt dat het programma in de maak is. ,,Het wordt niet een soort Idols.'' Volgens een woordvoerder ontwikkelen ze een serieus programma in nauwe samenwerking met Gelt Dekker. De ondernemer lijdt al jaren aan kanker. ,,Hij bepaalt de manier waarop kandidaten gekozen worden en afvallen.'' Gelt Dekker zegt in de Gay Krant dat het programma zich afspeelt op Curaçao, waar zijn imperium zich deels bevindt. Zestien kandidaten moeten bewijzen dat ,,ze moeilijke projecten vlot kunnen trekken.'' Ze moeten tijdens managementopdrachten zelf oplossingen bedenken. Gelt Dekker: ,,Daarbij laat ik ze desnoods op hun bek gaan.''

Gelt Dekker is een voormalig tandarts die zijn fortuin heeft vergaard met onder andere het opzetten van fotozaken en autoverhuurbedrijf Budget Rent A Car. Op Curaçao restaureerde hij een vervallen woonwijk en bouwde er een luxe hotel. Verslaafde bewoners uit de wijk bood hij een baan aan.

RTL4 praat met Endemol over het programma. ,,Het is niet zeker dát we het gaan uitzenden'', aldus een woordvoerder. Hij zei dat de onderhandelingen zich nog in een pril stadium bevinden.