Voorkeur Muziek

Pole

Stefan Betke alias Pole bracht zijn cd's tot voor kort consequent uit met alleen een nummer (1, 2 en 3) als titel, verpakt in egaal gele, rode of blauwe hoes.

De nieuwe cd Pole van de Berlijnse eenmansgroep brengt daar lichte verandering in - er staat zelfs iets dat lijkt op een plaatje op de hoes - maar bouwt onverstoorbaar voort op Betkes abstracte elektronische knerpmuziek met warme, pulserende baslijnen, live gebracht met niet veel meer dan een eenzame laptop.

14 maart Paard van Troje, Den Haag res 070-3601838.

Céleste Zewald

De klarinettiste Céleste Zewald, een van de briljante jonge Nederlandse musici, geeft woensdag 17 maart samen met de pianist Jaap Kooi een recital in de Kleine Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw waar ze drie jaar geleden bij het Vriendenkransconcours vijf prijzen won.

Op het programma: stukken van Arnold, Reger, Schumann, Poulenc en De Raaff: de wereldpremière van Chalumeau for clarinet and piano.

Zewald en Kooi: 17 maart 20u15 Concertgebouw Amsterdam res 020-6718345.

Jaap van Zweden

Jaap van Zweden dirigeert het Radio Filharmonisch Orkest in muziek van Samuel Barber (Symfonie nr 1), John Adams (Vioolconcert met soliste Leila Josefowicz) en Bartók (Concert voor orkest). De uitvoering van het Vioolconcert van Adams is een onderdeel van een groot Adamsproject in Rotterdam, met eind deze maand de opvoering van de opera The Death of Klinghoffer.

13 maart 20u15 De Doelen Rotterdam res 010-2171717. De stukken van Adams en Barók worden herhaald op 14 maart 11u Concertgebouw Amsterdam res 020-6718345 (rechtstreeks op Radio 4)