Foppe de Haan wordt bondscoach van Jong Oranje

Heerenveen-trainer Foppe de Haan (60) treedt per 1 juli 2004 in dienst van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB). Hij wordt de nieuwe bondscoach van Jong Oranje (spelers onder 21 jaar). De Haan tekende een overeenkomst van vier jaar, meldde de KNVB vandaag. De Haan, sinds 1985 clubtrainer van SC Heerenveen, krijgt als opdracht Jong Oranje te laten kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2008 in Peking. De komende twee seizoenen staan in het teken van plaatsing voor het Europees kampioenschap voor spelers onder 21 jaar. In het tv-programma Studio Sport kwam zondagavond de mogelijkheid om De Haan als jeugdtrainer bij de KNVB aan te stellen ter sprake. De Haan, van wie al bekend was dat hij na dit seizoen Heerenveen zou verlaten, zei toen nog niet door de bond te zijn benaderd, maar toonde zich voor een eventuele aanbieding ontvankelijk. Zijn gesprekspartners, de journalist Hugo Borst, oud-voetballer Youri Mulder en presentator Jack van Gelder pleitten daarop voor de aanstelling van De Haan.