Bijenkorf en Hema in polissen

De warenhuizen Hema en Bijenkorf stappen in verzekeringen en hypotheken. De Bijenkorf in Amsterdam opent nog deze maand een financiële afdeling. Later volgen de vestigingen in Rotterdam en Den Haag. De Hema begint dit voorjaar met het aanbieden van eenvoudige financiële producten.

Een woordvoerder van moederbedrijf Vendex KBB: ,,Aan de kant van de banken neemt het contact met de klant af. Klanten pinnen steeds vaker en bezoeken minder vaak de bank. Daar zien wij kansen, omdat we veelvuldig contact met klanten hebben. Bovendien hebben we veel vestigingen in Nederland.''

De warenhuizen verkopen polissen van verschillende verzekeringsmaatschappijen, maar namen wil het bedrijf nog niet noemen. Bij de Bijenkorf komt de nadruk te liggen op de verkoop van hypotheken via tussenpersonen. Het warenhuisconcern wil ook woonverzekeringen aanbieden.

Vendex KBB richtte in 2002 een onderneming op onder de naam Cards & Financial Services (CFS). Dit dochterbedrijf plaatste tot nu toe twintig geldautomaten in Hema's. Binnenkort besluit de onderneming of de test met de automaten ook naar andere filialen wordt uitbreid.

De warenhuizen van Vroom & Dreesmann, ook een onderdeel van Vendex KBB, verkopen al vele jaren verzekeringsproducten onder de naam Vendopolis. Dat was een joint venture met verzekeraar Achmea. Vendex KBB koopt de verzekeraar uit en brengt Vendopolis onder bij CFS.