Updike en Packer genomineerd

De collectie vroege verhalen van John Updike, de eerste roman van Tobias Wolff en debutant ZZ Packer zijn genomineerd voor de Pen/Faulkner Award voor fictie. De andere genomineerden voor deze prestigieuze prijs voor fictie, gepubliceerd in 2003 in de Verenigde Staten, zijn Caryl Phillips en Frederick Barthelme. De jury bekeek meer dan 350 romans en verhalenbundels. Wolff won de prijs al in 1985 voor de novelle The Barracks Thief en is nu genomineerd voor Old School. Updike is genomineerd voor zijn The Early Stories, verhalen uit de periode 1953-1975. ZZ Packer staat met haar verhalenbundel Drinking Coffee Elsewhere op de lijst, Phillips met A Distant Shore en Barthelme met Elroy Nights. De winnaar wordt bekendgemaakt in april. Hij ontvangt een bedrag van 15.000 dollar, voor de anderen is er 5.000 dollar.