Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

Twee vandaag. Aandacht voor het Kamerdebat over Nederland-Fraudeland en de vraag hoe het staat met de integriteit van de doorsnee Nederlander. Verder een reportage over commerciële bedrijven die kleine ziekenhuizen kopen en een portret van het Dr. Jansen Ziekenhuis in Emmeloord, dat op de nominatie staat overgenomen te worden. Ned.2, 18.20-19.10u.

Netwerk. Portret van de Russische president Poetin die al zeker is van de overwinning in de verkiezingen van aanstaande zondag. Hoe sterk is de greep van deze voormalige KGB'er? Volgens tegenstanders regeert hij steeds meer als een tsaar. Ned.1, 20.23-20.57u.

DOCUMENTAIRE

Human instinct. Slot van een vierluik over oerinstinct met vanavond onder andere aandacht voor de buitengewone prestaties van de mens in nood en de moeder die haar eigen leven offert om haar kind te redden. Ned.1, 23.18-0.13u.

Weekend een ander. Vastgoedbelegger Monique die haar carrière belangrijk vindt en haar vrije tijd vult met duiken, reizen, aerobics, winkelen en snelle auto's kruipt enkele dagen in de huid van vredesactiviste Barbara. Zij zet zich vanaf het vredesactiekamp bij vliegbasis Volkel in voor de vrede. Ned.1, 22.48-23.18u.

PRAATPROGRAMMA

Barend & Van Dorp. Gast is Thomas Rosenboom, schrijver van het boekenweekgeschenk Spitzen. Hiphopper Extince treedt op. RTL4, 22.30-23.30u.

SPORT

Voetbal. Voorbeschouwing en rechtstreeks verslag van de Champions Leaguewedstrijd tussen Real Madrid en Bayern München. De analyse is van Ruud Gullit. Na deze partij samenvattingen van de overige gespeeelde wedstrijden. Ned.2, 20.25-23.47u.

MUZIEK

NPS Klassiek: Beethoven's 4e pianoconcert. Het vierde pianoconcert van Ludwig van Beethoven, uitgevoerd door het Radio Kamerorkest en solist Ivan Moravec onder leiding van dirigent Frans Brüggen. Beethoven schreef dit concert in de jaren 1805-1806. Het werd voor het eerst uitgevoerd in maart 1807. Ned.3, 23.42-0.38u.

FILM

Orgazmo (Trey Parker, 1997, VS). Ondeugende low-budget-klucht van de makers van South Park. Mormoon (Parker zelf) probeert zijn succes als pornoster geheim te houden. Veronica, 20.35-22.20u., met reclame.

Bad Company (Damian Harris, 1995, VS). Niet met gelijknamige film van Robert Benton uit 1972 te verwarren thriller vol dubbelspionage lijkt toegesneden op staaltje interraciale seks. Ex-CIA-agent Laurence Fishburne treedt in dienst van Ellen Barkins particuliere spionagebedrijf. Veronica, 22.20-0.15u., met reclame.

Girl 6 (Spike Lee, 1996, VS). Niet bijster grappige komedie over beginnend actrice die bijna onprofessioneel plezier schept in haar werk als sekslijntelefoniste. Spel van Theresa Randle en de muziek van Prince zijn memorabeler dan de parodieën op oude films en tv-series of de cameo roles van Quentin Tarantino, Madonna, Naomi Campbell en John Turturro. RTL5, 0.00-1.55u., met reclame.

.Hard Eight (Paul Thomas Anderson, 1997, VS). Overrompelend strak vormgegeven debuut van de latere regisseur van o.a. Boogie Nights en Magnolia onthult langzaam de achtergrond van de curieuze relatie tussen een oudere beroepsgokker (Philip Baker Hall) en zijn jonge protégé (John C. Reilly) in de sombere pretstad Reno. Schitterend spel, een kale, minimalistische stijl en een ingenieus-eenvoudig scenario vol verrassingen. BBC2, 1.20-3.00u.

RADIO

De avonden. Na het uitzicht van zanger Jeroen Zijlstra in Durgerdam een gesprek met dichter Rogi Wieg over zijn dichtbundel De Ander. Verder praat Dion Kooijman van de TU-Delft over de architectuur van winkelcentra en is er een een aflevering in de serie muziekverhalen. 747AM, 21.02-23.00u.

Café Sonore: Ars acustica. Uitvoering van de compositie Same or different van Tom Johnson in het kader van de Ars acustica-meeting in Amsterdam. Als componist wordt Johnson vaak gerekend tot de minimalisten vanwege zijn voorliefde voor simpele vormen en gereduceerd materiaalgebruik. Radio 4, 22.00-23.00u.

Tijd voor twee. Uit de Stadsschouwburg Amsterdam een gesprek met de 85-jarige Hella S. Haasse. Haar roman Sleuteloog werd bekroond met NS Publieksprijs van 2003. Morgen, 12.02-14.00u.