Nieuwe functie, zelfde woning

,,Dit is de eerste functie waarvoor ik niet hoefde te verhuizen'', zegt Steve Evers (37) vanuit het Dolfinarium. Hij is een dagje in Harderwijk om een zeeleeuwenshow voor werknemers van de winkelketen Kijkshop bij te wonen, die bijeen zijn om te praten over de toekomst van het bedrijf. Evers is per 1 februari algemeen directeur van de Kijkshop en de negenhonderd werknemers van de 112 winkels. ,,De detailhandel heeft altijd mijn voorkeur gehad'', aldus Evers, die vooral aandacht zal gaan besteden aan het ontwikkelen van een nieuwe strategie voor Kijkshop, waarbij de nadruk ligt op logistiek, communicatie en assortimentsbeheer. Evers is afkomstig van het familiebedrijf Borstlap Masters in Tilburg, waar hij groepsdirecteur business development was, een functie waarvoor hij veel moest reizen. ,,Een deel van de overstap werd ingegeven omdat ik twee kleine kinderen heb en ruim 40 procent van de tijd weg was, mede door veel reizen. Ik wilde wat meer stabiliteit in mijn privé-leven.'' Evers was vóór zijn functies bij Borstlap en Kijkshop onder meer werkzaam voor het Naardense handelshuis Hagemeyer. Voor dit bedrijf werkte hij in de Midden-Amerikaanse landen Costa Rica en Honduras.

    • Heleen de Graaf