Langdradig

Wethouder J. Lempsink (Werknemers Groepering) in de gemeente Oldenzaal:

,,Ik vind dat het allemaal veel langdradiger is geworden. Als wethouder ben ik bijvoorbeeld met een groot aantal bouwprojecten in de stad bezig. Dan bouw je een band op met projectontwikkelaars en vertrouw je erop dat je namens de gemeente zaken kunt afhandelen. Maar ik merk meer tegenwerking vanuit de raad. Op detailzaken gaat men sputteren. Ik heb er geen problemen mee om teruggestuurd te worden als ik mijn werk niet goed doe, maar niet als het gaat over details. Net zo min als ik bij een vergadering van de commissie of raad twee uur lang alleen maar toehoorder wil zijn. Ik heb geen zin 50 tot 60 uur per week te werken om dan een keer per maand in het debat een marginale inbreng te hebben.

,,De raad is onafhankelijker geworden, absoluut. Zelfs mijn eigen fractie, die een meerderheid heeft, is het niet altijd met mij eens. Dat vind ik wel eens lastig, ja. De raadsleden moeten zich nu veel dieper in de materie gaan verdiepen, maar ik heb te maken met mensen die het raadswerk er vaak even bij doen.''

    • Martin Steenbeeke
    • Guido de Vries