Hells Angels verdacht van moord

De politie verdenkt de twee Hells Angels uit Oirsbeek die zij maandag in Sittard arresteerde van betrokkenheid bij de moord op hun drie clubgenoten op 13 februari. Dat heeft het landelijk parket van het openbaar ministerie gisteren gemeld.

De politie pakte de twee verdachte Hells Angels (43 en 37 jaar) van de club Nomads maandagavond op, omdat ze twee leden van de Antilliaanse motorclub Caribbian Brothers in gijzeling zouden hebben gehouden. Beide Nederlandse Angels ontkennen volgens een van hun advocaten, A. Vonken, betrokken te zijn bij de drievoudige moord.

De twee Antilliaanse motorclubleden, die na hun gijzeling zijn aangehouden, worden beschuldigd van verboden wapenbezit. Dat heeft M. Moszkowicz sr., raadsman van een van de Caribbean Brothers, vanochtend gezegd. Moszkowicz sluit niet uit dat justitie beide mannen nog van andere zaken verdenkt. Ze worden komende vrijdag, net als de twee Nederlandse Hells Angels, voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De politie heeft vandaag het onderzoek in het clubhuis van de Hells Angels in Oirsbeek voortgezet. De nationale recherche is daar op zoek naar sporen die verband kunnen houden met de moord op drie leden van de Nomads, van wie de met kogels doorzeefde lijken vorige maand in de Geleenbeek bij Echt werden aangetroffen.

In verband met de moordzaak deed de politie gisteren ook invallen in zes woningen en een bedrijfspand in het zuiden van Limburg.