Dol op cijfers

Bij het pensioenfonds PNO Media wordt Leo Witkamp (49) algemeen directeur. Hij werkt sinds 1992 bij het pensioenfonds. Daarvoor was hij werkzaam bij Aegon en bij het pensioenfonds vervoer- en havenbedrijf. Witkamp is actuaris (verzekeringswiskundige). Hij schreef zich in voor een studie werktuigbouwkunde in Delft, maar stapte na een jaar over naar de tienjarige opleiding tot actuaris. ,,Ik heb meer met cijfers – een genetische kwestie waarschijnlijk.'' Bij het pensioenfonds PNO Media wil hij zorgen dat de financiën inzichtelijker worden. ,,Zowel de werkgevers als deelnemers moeten inzicht hebben in onze beleggingen. Er komt een gedetailleerde kwartaalrapportage. Dat moet uiteindelijk maandelijks worden. Wellicht kan iedereen op termijn op internet zien hoe wij beleggen.''

Personalia@nrc.nl

    • Heleen de Graaf