Dag buggy, hallo voetbal

Van beginnend entrepreneur naar een multinational en van babybuggy's naar sportkleding. Wim Tuijl (43) is overgestapt van One Tree Hill Europa naar Adidas, waar hij sinds kort hoofd verkopen Benelux is. ,,One Tree Hill was een organisatie van kennissen die wilden uitbreiden in Europa. Daar heb ik als mede-eigenaar aan meegeholpen'', aldus Tuijl, die na ruim twee jaar wat anders wilde en bij Adidas terechtkwam. ,,De grootste verandering is dat dit een grote organisatie is met duidelijke lijnen'', zegt Tuijl, die eerder veertien jaar voor Adidas' concurrent Nike werkte en nu weer handelt in de producten waar hij de meeste binding mee heeft: sportartikelen. ,,Het verschil is dat Adidas een Europese organisatie is met veel potentie. Die drie strepen hebben een grote historie.'' Hij is veel op reis, vooral naar België, Ierland en Groot-Brittannië. ,,Maar ik ben niet anders gewend. Sinds het einde van de jaren tachtig ben ik veel onderweg.''

    • Heleen de Graaf