Weer premie voor ex-topman Imtech

De voormalige bestuursvoorzitter van de technische dienstverlener Imtech, H. Scheffer, heeft vorig jaar voor de tweede keer een gouden handdruk ontvangen. Bij zijn vertrek in mei 2002 kreeg hij al 1,05 miljoen euro mee en vorig jaar kwam daar nog eens 971.000 euro bij. Scheffer is daarmee op afstand de bestbetaalde Imtech-bestuurder.

Dat blijkt uit het vanmorgen gepubliceerde voorlopige jaarverslag van Imtech. Volgens bestuursvoorzitter R. van der Bruggen van Imtech maakt de betaling deel uit van de `inkomensgarantieregeling' die Scheffer heeft getroffen bij zijn vertrek. ,,Als hij in 2003 nog geen nieuw werk zou hebben gevonden, zou hij opnieuw een bedrag van Imtech krijgen'', aldus Van der Bruggen vanmorgen bij de presentatie van de jaarcijfers. De regeling liep tot en met vorig jaar.

Imtech boekte vorig jaar 2,1 miljard euro omzet, een toename van 4,9 procent. De nettowinst steeg met 5,5 procent tot 44 miljoen euro. Omzet- en winstgroei zijn vooral het gevolg van overnames. Als die buiten beschouwing blijven, daalde de omzet met 0,7 procent en steeg de nettowinst 1 procent.

Verschillende markten waarin Imtech actief is, zoals de kantorenmarkt en de telecomsector, stonden vorig jaar onder druk. Daar tegenover stonden goede resultaten op de maritieme markt, in de industrie en op het gebied van brandbeveiliging en toegangstechnologie. Imtech boekte goede resultaten in België, Duitsland, Engeland en Spanje. In Nederland bleven de resultaten achter. De Nederlandse telecomactiviteiten waren verliesgevend. Onder meer bij reorganisaties bij dit onderdeel, en in Duitsland, verdwenen vorig jaar 900 van de 13.800 banen bij Imtech. Door de overname van het Britse installatiebedrijf Meica kwamen er ook weer 220 bij.

Volgens bestuursvoorzitter R. van der Bruggen heeft Imtech ,,gegeven de ongunstige marktomstandigheden een goed jaar achter de rug''. Voor dit jaar verwacht Imtech een hoger bedrijfsresultaat. In de komende vijf jaar wil Imtech de omzet met meer dan 40 procent opkrikken tot 3 miljard euro. Het vorige omzetdoel, 2,6 miljard in 2004, verwacht Imtech niet meer te halen. Imtech wil onder meer omzetgroei behalen door overnames.