Vrouwenbesnijdenis

Gelukkig lijkt de Nederlandse regering nu toch paal en perk te willen gaan stellen aan het besnijden van meisjes met een Soedanese , Egyptische of Somalische achtergrond. Het is niet de eerste keer dat de Nederlandse Vrouwen Raad zich tegen deze vorm van vrouwenverminking verzet. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat minister Donner (Justitie) nu ook een wet tegen het besnijden in het buitenland gaat maken. Het is duidelijk dat controle op de naleving een lastige zaak zal blijken, maar in ieder geval kan de minister ervoor zorgen dat in die wet geen clausule over verjaring wordt opgenomen. Deze meisjes komen eens op de leeftijd dat zij gaan beseffen wat hun is aangedaan.

Zou de minister bovendien de (school)artsen, consultatiebureaus, vroedvrouwen, verpleegkundigen en anderen die via hun werk genitale verminking ontdekken, niet kunnen verplichten aangifte te doen?

    • Marianne Horsman
    • Voorzitter Nederlandse Vrouwen Raad