Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

Twee vandaag. Reportage over het tradionele boekenbal dat dit jaar in het teken staat van Frankrijk. Verder aandacht voor de net opgerichte vereniging van wijze moeders, die betere omgangsregelingen wil met de kinderen die na een scheiding door de vader worden opgevoed. Ned.2, 17.35-18.43u.

Netwerk. Over de honderdduizend Nederlanders die hun thrillers, romans en dichtbundels uitgegeven willen zien. Verder een portret van de minister van Volksgezondheid, Hans Hoogervorst. Ned.1, 20.30-21.05u.

Nova. Reportage over een Nederlands woon-zorgcentrum in het Spaanse Andalusië, het conflict tussen minister De Geus en de op non-actief gestelde UWV-directeur Joustra en een verslag van het Boekenbal. Ned.3, 22.20-23.05u.

DOCUMENTAIRE

Andere tijden. Terugblik met betrokkenen op misschien wel de grootste staatsman van de vorige eeuw: Willem Drees. Maar hij trad na een lidmaatschap van 67 jaar uit zijn partij. Niemand was in staat zijn breuk met de PvdA te voorkomen. Ned.3, 20.55-021.30u.

't Zal je maar gebeuren. Reportage over Simea Schwab die elke dag moet opboksen tegen haar ernstige handicap: haar ledematen zijn vanaf de geboorte ernstig vervormd. Met haar wilskracht is het haar gelukt om een graad in de theologie te halen. Ned.1, 23.10-23.37u.

Quand les hommes pleurent... Zie tv-vooraf. Ned.3, 23.43-0.40u.

PRAATPROGRAMMA

Het elfde uur. Nieuwslezer Philip Freriks praat over zijn boek en theatervoorstelling Gare du Nord en schrijver Geert Mak over de toekomst van Europa. Verder vertelt André Rouvoet (ChristenUnie) over het manifest tegen gokverslaving. Ned.1, 21.55-22.38u.

Barend & Van Dorp. Gasten zijn: zoon Willy van Bernhard-biograaf Wim Klinkenberg en presentator van Het mes op tafel Joost Prinsen. RTL4, 22.30-23.30u.

SPORT

Voetbal. Voorbeschouwing en rechtstreeks verslag van de partij tussen Manchester United tegen FC Porto in de Champions League. Na deze wedstrijd samenvattingen van o.a. Juventus tegen Deportivo La Coruna en Chelsea tegen Vfb Stuttgart. Ned.2, 20.25-23.45u.

FILM

My Giant (Michael Lehmann, 1998, VS). Halfbakken komedie met Billy Crystal als verlopen theateragent die furore hoopt te maken met een reusachtige man, gespeeld door Gheorghe Muresan, beter bekend als een center van basketbalclub Washington Wizards. RTL5, 20.30-22.30u., met reclame.

Austin Powers: International Man of Mystery (Jay Roach, 1997, VS). Melige eerste bioscoopfilm met de `komiek' Austin Powers als modefotograaf annex geheim agent uit het swingende Londen van de jaren zestig. Als wandelend anachronisme maakt hij ook een uitstapje naar 1997. Powers speelt eveneens zijn aartsvijand, Dr. Evil. Veronica, 20.35-22.25u.

.All the President's Men (Alan J. Pakula, 1976, VS). Beroemde, intelligente thriller met excellente rollen van Robert Redford en Dustin Hoffman als Bob Woodward en Carl Bernstein, de verslaggevers van de Washington Post die het Watergate-schandaal aan het licht brachten. Oscar voor scenario van William Goldman en bijrol van Jason Robards. BBC1, 0.35-2.55u.

.The Whales of August (Lindsay Anderson, 1987, VS). Stemmig Kammerspiel steunt op monumentale rollen van Bette Davis (in haar voorlaatste rol) en Lillian Gish. Twee zusters slijten hun laatste levensdagen op het eiland waar ze vroeger met hun echtgenoten plachten te komen. ARD, 0.50-2.15u., tweetalig.

.American Movie: The Making of Northwestern (Chris Smith, 1999, VS). Bujubelde documentaire volgt de gedreven wannabe regisseur Mark Borchardt in zijn pogingen om met vrienden en familie een speelfilm te maken. Zo vraagt hij zijn moeder als camera-assistente. BBC2, 1.20-3.00u.

RADIO

Verkenningen. Gesprek met intercultureel adviseur van Turkse afkomst Secil Arda over de emancipatie van moslimvrouwen in Nederland. Verder aandacht voor de vraag hoe men allochtonen naar het theater kan krijgen. Dit n.a.v. de moslimvariant op de Vagina monologen die nauwelijks door de islamitische doelgroep werd bezocht. 747AM, 20.02-21.00u.

De avonden. Boekenweekaflevering met verhalen van Jan Mulder, L.H. Wiener, Pieter Waterdrinker en A.L. Snijders. Ook vertelt wetenschapsjournalist Hans van Maanen over zijn boek Zoete Koek & Speculatie. 747AM, 21.02-23.00u.