Recherche doet inval bij Hells Angels

De nationale recherche heeft gisteravond een inval gedaan in het clubhuis van motorclub de Hells Angels in Oirsbeek in Limburg.

De recherche is op zoek naar bewijsmateriaal voor de moord op drie Hells Angels in Echt (Limburg) begin februari. Een arrestatieteam hield gisteravond tevens vier Hells Angels aan in de buurt van Geleen, onder wie twee leden van een Curaçaose motorclub.

Dat heeft een woordvoerder van het landelijk parket vandaag gezegd. De inval begon rond tien uur gisteravond, waarna het gebouw en het terrein werden afgegrendeld. Ook werden vijf woonhuizen van leden van de motorclub doorzocht.

Vanochtend is de recherche begonnen met de doorzoeking van het clubhuis. De woordvoerder wil niet zeggen of er aanwijzingen zijn dat de daders van de drievoudige moord binnen de gelederen van de club zelf moeten worden gezocht.

De twee aangehouden leden van de Curaçaose motorclub werden op het moment van hun arrestatie in een appartement in de buurt van Geleen in gijzeling gehouden door twee leden van de Limburgse Hells Angels. Bij de arrestatie werden twee vuurwapens in beslag genomen die afkomstig waren van de gijzelaars. Of de twee gijzelnemers ook in het bezit waren van vuurwapens kan de woordvoerder niet zeggen.

De doorzoeking van het clubhuis zal volgens de woordvoerder nog de hele dag duren en mogelijk ook morgen nog doorgaan.

Volgens het dagblad De Telegraaf houdt de moord op de drie Hells Angels verband met een mislukte cocaïnedeal tussen de Hells Angels en een Colombiaanse drugsbende. Het zou gaan om een partij van 293 kilo, met een straatwaarde van ruim zeven miljoen euro. De twee Antilliaanse motorrijders zouden hebben bemiddeld bij de deal en door de Hells Angels verantwoordelijk zijn gehouden voor de mislukking.

Het landelijk parket wil hier niet op reageren. Hoeveel mensen in de zaak zijn gearresteerd wil de woordvoerder niet zeggen.

De drie vermoorde Hells Angels werden op 13 februari aangetroffen in de Geleenbeek in Echt. Hun lichamen waren met kogels doorzeefd.