Overwerk voor Pakistan

Pakistan heeft zichzelf overwerk bezorgd bij het olympisch kwalificatietoernooi in Madrid. De Aziatische hockeyers die sinds vier maanden onder leiding staan van de Nederlandse bondscoach Roelant Oltmans kwamen gisteren in de vierde speelronde in groep B niet verder dan een bloedeloze 0-0 tegen Maleisië.

Bij winst had de viervoudig wereldkampioen zich, in navolging van de nummers één en twee uit groep A (Nederland en Spanje), voortijdig verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen, komende zomer in Athene. Pakistan sluit de voorronde vandaag af met een duel tegen achtervolger Nieuw Zeeland, dat gisteren met 2-0 verloor van India. Een gelijkspel volstaat voor een plaats in de halve eindstrijd bij het plaatsingstoernooi. Zelfs een eventuele nederlaag met maximaal twee doelpunten verschil houdt Pakistan nog op olympische koers, en dus maakte Oltmans (,,Wij plaatsen ons wel'') zich gisteren na afloop niet al te veel zorgen. Ook niet over de ditmaal haperende strafcorner van Sohail Abbas.