Zwak optreden Nederlanders

De prestaties van de Nederlandse atleten bij de WK indoor in Boedapest vielen over de hele linie zwaar tegen. Gert-Jan Liefers was een positieve uitzondering. Hij werd zesde op de 3.000 meter, waarmee hij zijn prestatie van vorig jaar bij de WK in Birmingham evenaarde.

Karin Ruckstuhl presteerde met een vierde plaats op de vijfkamp ook naar behoren, terwijl Gregory Sedoc met een verbetering van zijn persoonlijk record (van 7,68 naar 7,66 seconden) evenmin iets te verwijten viel. De plaats in de halve finales 800 meter van Arnoud Okken kon er nog net mee door, omdat hij terugkomt van een blessure. Maar Rens Blom bij het polsstokhoogspringen, Marko Koers op de 1.500 meter, Rutger Smith en Lieja Koeman bij het kogelstoten, Lotte Visschers op de 800 meter en Marcel van der Westen op de 60 meter horden stelden zwaar teleur. Bram Som had vooral veel pech: hij kwam op de 800 meter ten val.

Bij de WK indoor werden vier wereldrecords gevestigd, waarvan drie door atleten uit Rusland. Maria Mutola werd wereldkampioene op de 800 meter. In de eindsprint versloeg de Mozambikaanse de Sloveense Ceplak.