Weer Belgische krant in tabloid

Het Vlaamse dagblad De Standaard verschijnt vanaf vandaag op tabloidformaat. Volgens hoofdredacteur Peter Vandermeersch komt dit tegemoet aan de wens van de lezer, zo schrijft hij vanochtend in een toelichting in zijn qua formaat gehalveerde krant. Vorige week zette de Gazet van Antwerpen dezelfde stap. De Standaard, die een oplage van 80.000 exemplaren heeft, zegt hiermee aan te sluiten bij de internationale trend.

De Standaard in nieuw formaat heeft geen kleinere letters, zal niet minder tekst bevatten en past nog altijd in de brievenbus, zo stelt de redactie de lezers gerust.

En, zo laat de krant weten, de krant zal gewoonlijk niet zoveel advertenties als vandaag bevatten. Adverteerders maken slechts gebruik van de extra aandacht die de lancering in nieuwe vorm met zich meebrengt.