Thom Bollen overleden

De pianist Thom Bollen is vrijdag in zijn woonplaats Amsterdam op 70-jarige leeftijd overleden. Bollen, die onder anderen studeerde bij Carlo Zecchi, Erik Werba en Gerald Moore, was een internationaal vooraanstaand liedbegeleider en werkte met zangers als Hans Hotter, Max van Egmond, Robert Holl en de zangeressen Maureen Forrester, Cora Canne Meyer en Erna Spoorenberg. Bollen, vijfentwintig jaar hoofdleraar piano aan het Utrechtse Conservatorium, was ook jarenlang begeleider tijdens het Internationale Vocalistenconcours in Den Bosch en jurylid van concoursen in binnen- en buitenland. Hij was ook lang vaste begeleider voor de Vereniging Vrienden van het Lied. Wegens zijn verdiensten voor de Franse muziek ontving hij in 1990 de zilveren medaille van de Académie des Arts, Sciences et Lettres.