Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

Netwerk. Gesprek met de Jean Lambrecks, de vader van Eefje, een van de slachtoffers van Dutroux. Eind augustus 1995 werd zijn dochter op 19-jarige leeftijd samen met haar vriendin An Marchal na een bezoek aan een hypnoseshow van Rasti Rostelli ontvoerd. De lijken van de meisjes werden in september 1996 in een loods gevonden. Ned.1, 20.30-21.05u.

Nova. Onder meer aandacht voor de praktijken van de Amsterdamse horecaondernemer Sjoerd Kooistra tegen wie personeelsleden bij justitie onlangs aangifte van fraude hebben gedaan. Het personeel denkt dat Kooistra de Oesterbar aan het Leidseplein en een aantal cafés met opzet failliet heeft laten gaan. Ned.3, 22.20-23.00u.

DOCUMENTAIRE

Art crime. Serie over kunstroof behandelt de diefstal van Albrecht Dürers `Women in a bathhouse'. Russen stalen het doek tijdens de Tweede Wereldoorlog in Duitsland. BBC2, 20.00-20.50u.

Terug op de werkvloer. Directeur ir. Jan Bosch gaat terug naar de werkvloer om Union fietsen te monteren. Union werd na het bankroet in 2001 door een sociale werkvoorziening overgenomen. Ned.3, 20.30-21.00u.

Dokument: Liefde zonder grenzen. Derde deel van vierdelige serie over gemengde huwelijken. Vanavond gaat het over de ouders van Annemarie en haar Afrikaanse man Amara. Ned.1, 22.57-23.40u.

Hollywood greats. Nieuwe reeks over beroemde Amerikaanse filmsterren portretteert acteur Dustin Hoffman. BBC1, 23.35-0.25u.

PRAATPROGRAMMA

Stof. Westenschapper en schrijver Bas Haring gaat in deze derde aflevering in op prestatiedrift en de vraag waarom we zo hard werken. Ned,1. 20.00-20.30u.

De achterkant van het gelijk. Vertegenwoordigers van organisaties voor dieren en deskundigen debatteren over het welzijn van dieren. Met o.a. Marianne Thieme (Partij voor Dieren), schrijver Koos van Zomeren en J. Odink van de Nederlandse Pluimveeslachterijen. Ned.3, 21.00-22.00u.

Barend & Van Dorp. Eerste aflevering van een nieuwe reeks met vanavond onder anderen voorzitter van de Tweede Kamer Frans Weisglas. RTL4, 22.30-23.30u.

AMUSEMENT

VARA Laat. Met schrijver Remco Campert naar aanleiding van het thema van de Boekenweek: Frankrijk. Ned.3, 23.00-23.40u.

The office. Bekroonde Engelse komedie over een niet zo briljante manager van een stel niet zo briljante werknemers van een papierbedrijf. Canvas, 23.10-23.40u.

CONSUMENT

Radar. Onder meer het resultaat van een onderzoek naar de inhoud van de magnetische en dure hanger biostabil 2000 die goed zou zijn voor bijna alle kwalen. Ned.2, 20.25-21.00u.

FILM

.Jurassic Park (Steven Spielberg, 1993, VS). Dankzij animatie- en computertechnieken tot leven gewekte dinosauriërs stelen de show in weergaloos en uiterst succesrijk griezelavontuur over een uit de hand gelopen pretpark met genetisch gemanipuleerde fauna uit de prehistorie. SBS6, 20.30-23.00u., met reclame.

.La fiancée du pirate (Nelly Kaplan, 1969, Fr.). Sociale satire van debuterende Kaplan laat Bernadette Lafont schitteren als buitenbeentje dat wraak neemt op bigotte notabelen, door hen te verleiden en te chanteren. TV5, 22.25-0.50u.

The Mod Squad (Scott Silver, 1999, VS). Bioscoopversie van tv-serie uit jaren zestig. Drie jeugddelinquenten, onder wie Claire Danes, worden gestrikt voor undercover-werk in de onderwereld van L.A. BBC1, 0.25-1.50u.

RADIO

Kunststof. Gesprek met de directeur van fusiekrant Tubantia/Twentsche Courant Gerard Driehuis die gisteren met een zondagseditie van zijn krant kwam. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Na het uitzicht van oud-hoofd van het Rijksprentenkabinet in Amsterdam een gesprek met de Parijse schrijver en wetenschapper van Marokkaanse afkomst Fouad Larou over zijn bundel De uitvinding van God. In het tweede uur o.a. dichteres Hagar Peeters. 747AM, 21.00-23.02u.

Noorderlicht. Gesprek met Peter Klosse van sterrenrestaurant De Echoput, die binnenkort promoveert op een studie naar smaakclassificatie. Ook socioloog Stef Aupers over New Age-aanhangers bij bedrijven in Silicon Valley. Morgen. Radio 1, 11.00-12.00u.