Schumacher begint jacht op zevende titel met zege

Met succes heeft Michael Schumacher de jacht op zijn zevende wereldtitel in de Formule 1 ingezet. In Melbourne won hij gisteren met overmacht de Grote Prijs van Australië. Zijn teamgenoot Rubens Barrichello maakte met zijn tweede plaats het succes voor Ferrari compleet.

Vooral het verschil met de teams van McLaren-Mercedes en Williams-BMW was groot. Geen moment vormden de coureurs van de twee Brits-Duitse renstallen een bedreiging voor het duo van de `scuderia' uit Maranello. Voor McLaren begon het Formule 1-seizoen slecht. In de openingrace was Kimi Raikkonen de eerste uitvaller (motorpech) en op één ronde van winnaar Schumacher werd David Coulthard als achtste afgevlagd. De Spanjaard Fernando Alonso (Renault) slaagde er als enige in om nog een beetje in het spoor te blijven van de Ferrari's. Hij eindigde op iets meer dan een halve minuut van Schumacher, als derde.

De 35-jarige Schumacher leidde zijn perfecte seizoensstart zaterdag in met de snelste trainingstijd, die hem op pole-position bracht. De Duitser is begonnen aan zijn veertiende seizoen in de Formule 1. Hoewel hij onder meer in het bezit is van het recordaantal WK-titels (zeven) en recordaantal race-overwinningen (71) heeft Schumacher geen enkele moeite gemotiveerd te blijven. ,,Ik zit in het beste team en daar heerst een fantastische sfeer. Ik houd van de sport en ik blijf ervan genieten zolang als ik kan.''