Rudy Kousbroek lijstduwer bij Partij voor Dieren

Rudy Kousbroek wordt `lijstduwer' (laatste en onverkiesbare plaats) van de Partij voor de Dieren voor de Europese verkiezingen op 10 juni. Marianne Thieme (32) werd op het partijcongres gisteren tot lijsttrekker gekozen. Andere bekende namen op de lijst zijn Maarten 't Hart, Jan Wolkers, Mensje van Keulen, Martin Gaus, Paul Cliteur, Gerti Bierenbroodspot, Dirk Boon, Belinda Meuldijk en Henk Keilman. Thieme heeft als voorwaarde aan haar kandidatuur verbonden ook beschikbaar te willen zijn als lijsttrekker voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2007. Om die reden heeft het partijbestuur als kandidaat voor de tweede plaats ir. Marjolein de Rooij gekozen. Zij is bereid de laatste 2 jaar in het Europese parlement de plaats van Thieme over te nemen.