Barcelona behaalt zevende zege op rij

Aan de opmars van FC Barcelona is ook gisteren geen einde gekomen. De ploeg van trainer Rijkaard won voor de zevende keer op rij in de nationale competitie. Ditmaal werd Real Mallorca met 3-2 verslagen door treffers van Luis Garcia (2) en Luis Enrique.

Barcelona bleef vierde in de algemene rangschikking van de primera division met 49 punten, maar de achterstand op Deportivo La Coruña, de nummer drie, is nog maar een punt. Real Madrid staat met nog elf duels te gaan op zestig, zes meer dan Valencia.

De koploper kwam zaterdag tegen Racing Santander niet verder dan 1-1. Behalve het verlies van twee punten raakten de Madrilenen spits Ronaldo kwijt. De Braziliaan strompelde een kwartier voor tijd met een dijbeenblessure van het veld. Hij zal zeker twee weken afwezig zijn en de Europese bekerwedstrijd tegen Bayern München missen. Het eerste duel tussen Bayern en Real eindigde in 1-1.

De Nederlandse international Van Nistelrooy heeft zaterdag met twee doelpunten zijn club Manchester United naar de halve finales van de FA Cup geschoten. United won met 2-1 van Fulham. Manchester United kende veel problemen met Fulham. De bezoekers kwamen na 23 minuten op voorsprong. Malbranque benutte een strafschop. Van Nistelrooij maakte twee minuten later gelijk en passeerde Van der Sar in de 67ste minuut voor de tweede keer. Drie dagen voor de tweede ontmoeting in de Champions League met het Portugese Porto maakte vooral de verdediging van Manchester United een slechte indruk.

Ook Arsenal schaarde zich bij de laatste vier van het belangrijke bekertoernooi. Portsmouth werd ruim verslagen: 1-5. Henry en Ljungberg maakten allebei twee treffers tegen de ploeg die in de vorige ronde Liverpool nog bedwong. Sunderland bereikte gisteren voor de eerste keer na 1992 de laatste vier door de 1-0 zege op Sheffield United.

De Nederlandse doelman Achterberg was gisteren de held van Tranmere Rovers. De oud-PSV'er stopte een strafschop in de kwartfinale van de FA Cup tegen Millwall en hield zijn tweede divisieclub in de bekerstrijd. Door de 0-0 gaan beide clubs op herhaling.