TELEVISIE EN RADIO VOORKEUR ZATERDAG

ACTUALITEITEN

Twee vandaag. Terugblik op de eerste week van het proces-Dutroux in het Belgische Aarlen met Jean Lambrecks, de vader van Eefje, een van de slachtoffers. Verder een reportage over betrapte bolletjesslikkers en de vraag of het verstandig is ze ongestraft terug te sturen naar het land van herkomst. Ned.2, 18.22-19.05u.

Knevel op zaterdag. Gesprek met Emily, slachtoffer van Dutroux, over haar ontvoering en verkrachting in 1985. Zij was toen 11 jaar. Verder aandacht voor de doop van prinses Amalia en de band van het koningshuis met de kerk. Ned.1, 20.30-21.00u.

Nova. Onder meer aandacht voor de gemeente Rotterdam en een studiodiscussie over resultaten op het terrein van onder meer criminaliteit en veiligheid, twee jaar na de moord op de aanstormende politicus Pim Fortuyn. Ned.3, 22.20-22.55u.

DOCUMENTAIRE

De krant van morgen. Eerste aflevering van een drieluik over de aanloop van de krant op zondag van De Telegraaf op 21 maart. De uitbreiding naar zeven kranten per week heeft meer voeten in de aarde dan men zou verwachten. Aan de orde komen vragen over extra redacteuren, voldoende adverteerders, nieuwe vormgeving en krantenbezorgers die op zondag willen werken. RTL4, 20.00-20.30u.

PRAATPROGRAMMA

Het Lagerhuis. Onder andere debatten over de sociale dienst die vliegtickets betaalt voor bezoek aan het Marokkaanse aardbevingsgebied, tandartsbezoek in het ziekenfonds en het proces tegen Dutroux. Ned.3, 21.05-22.00u.

Nachtwacht. Debat over voedselkwaliteit met biochemicus Walter Faché, hoofd van het laboratorium voor voedingsleer van de Katholieke Universiteit Leuven Remi De Schrijver en de Nederlandse freelance wetenschapsjournalist Theo Richel. Canvas, 22.30-23.20u.

AMUSEMENT & SPORT

WK-atletiek indoor. Live beelden en samenvattingen van het WK atletiek in Boedapest. Voor sommige Nederlandse atleten, onder wie kogelstoter Rutger Smith, is het WK een belangrijk kwalificatiemoment voor deelname aan de Olympische Spelen van 2004 in Athene. Ned.2, 16.00-17.58u. & zondag, Ned.2, 12.10-17.30u.

Crufts. Verslag van de jaarlijkse hondenshow in het Engelse Birmingham waarin de honden en hun baasjes wedijveren voor de beste plaatsen. BBC2, 21.00-22.00u.

JEUGD

Kuifje. Eerste aflevering van de 39-delige animatie-serie van stripheld Kuifje. Al 75 jaar weet schrijver Hergé generaties te boeien met de avonturen van deze held. Met hulp van beste vriend Kapitein Haddock en trouwe metgezel Bobbie reist Kuifje de wereld over om mysteries op te lossen. Elke zaterdag en zondag. Nickelodeon, 18.35-19.00u.

FILM

.Meet John Doe (Frank Capra, 1941, VS). Relatief zwartgallige Capra-komedie met alle maatschappijkritiek en sentimentaliteit van dien. Corrupte krant misbruikt sloeber Gary Cooper door hem zijn demonstratieve zelfmoord te laten aankondigen. Ook met Barbara Stanwyck. VRT, 14.15-16.20u.

.Annie (John Huston, 1982, VS). Alleen in Nederland immens succesvolle verfilming van musical, die stripfiguur Little Orphan Annie plaatst in verhaaltje dat het midden houdt tussen Oliver Twist en Vadertje Langbeen. Vlak spektakel doet geen budget van 60 miljoen dollar vermoeden, maar kinderen zijn er dol op. Net5, 18.35-21.00u., met reclame.

Rien à faire (Marion Vernoux, 1999, Fr.). Afstandelijk drama over buitenechtelijke liefde tussen een werkloze vrouw en een bijna-werkloze man die elkaar telkens ontmoeten in een supermarkt. Regisseuse schreef mee aan Vénus beauté. Ned.3, 23.38-1.20u.

White Palace (Luis Mandoki, 1990, VS). Adaptatie van Glenn Savans roman over onmogelijke romance tussen een terughoudende, joodse reclamejongen van 27 (James Spader) en een extraverte, katholieke hamburgerserveerster van 44 (Susan Sarandon). Net5, 23.45-1.30u., met reclame.

Kicking and Screaming (Noah Baumbach, 1995, VS). Zouteloze variant in het genre van de romantische komedie over jonge twintigers die niet weten wat ze met hun leven aanmoeten. Met Josh Hamilton, Eric Stolz. Ned.2, 0.20-1.47u.

RADIO

De 747-documentaire. Eerste deel van een serie waarin het `enfant terrible' Rob Muntz met hulp van arabist Arthur van Amerongen `onderzoek' doet naar waarden en normen in Nederland. Vanmiddag met huisrapper van Marokkaanse afkomst Bilal en duizenddichter Willem Hietbrink die denkt dat het Arabisch van het Nederdiets afstamt. 747AM, 15.02-15.45u.

Opera live: La Traviata. Rechtstreeks uit de Metropolitan Opera in New York de opera La Traviata van Giuseppe Verdi. Met medewerking van koor en orkest van de Metropolitan Opera onder leiding van Valery Gergjev. Met o.a. de solisten sopraan Renée Fleming (Violetta) en tenor Ramón Vargas (Alfredo). Radio 4, 19.02-22.35u.

Opium. Gesprek met Marja Brouwers over haar roman Casino waarin zij tegen de achtergrond van de aanslagen op de Twin Towers in New York een spannende driehoeksrelatie beschrijft. Verder het theatergezelschap Toetssteen dat het AVRO-programma De Bonte Dinsdagavond Trein op het toneel speelt en schrijver Arjan Visser over het boekenweekgeschenk Spitzen van Thomas Rosenboom. Radio 1, 19.04-20.00u.

Šimek 's nachts. Gesprek met hoogleraar geschiedenis van de moderne filosofie Paul Cobben. Hij voedt alleen zijn zoons op omdat zijn vrouw al op jonge leeftijd is overleden. Een van de jongens heeft het syndroom van Down. Radio 1, 0.04-1.00u.