Potter volwassen?

Misschien komt er toch een deel 8 in de Harry Potter-reeks. Schrijfster J.K. Rowling was donderdag tijdens een chatsessie ineens een beetje vaag over het beëindigen van de serie.

Rowling heeft altijd gezegd dat ze na zeven boeken afscheid zou nemen van Harry. Op een vraag van één van de 16.000 fans die aan de chat deelnamen antwoordde ze dat ze misschien toch wel verder ging met de serie als Harry Potter is afgestudeerd. ,,Ik kan niet beloven dat ik zal stoppen want als ik dat doe ga ik juist door.''

Rowling werkt nu aan het zesde boek. Ze weet nog niet wanneer het af is, maar zei wel dat het prima gaat. Ze beloofde tijdens de chat dat Harry iets romantisch zal beleven, maar vertelde dat hem ook een oorlog en een verschrikkelijke beproeving te wachten staan. De schrijfster beloofde dat er geen `prequels' zullen komen, boeken die zich afspelen voor het begin van deel één. Wel zal ze na deel zeven alles nog eens goed nakijken op foutjes.