Personeel beticht cafébaas Kooistra van fraude

Tien van de twintig personeelsleden van de onlangs failliet verklaarde Oesterbar in Amsterdam hebben gistermiddag aangifte gedaan bij justitie in Amsterdam tegen horecaondernemer Sjoerd Kooistra. Volgens het personeel heeft Kooistra, eigenaar van tachtig cafés in Nederland, zich schuldig gemaakt aan faillissementsfraude en zou hij een criminele organisatie hebben gevormd. Op 1 februari moest de 65 jaar oude Oesterbar aan het Leidseplein de deuren sluiten. Het personeel vermoedt dat Kooistra het restaurant met opzet failliet heeft laten gaan. In 2003 ging ook een aantal cafés van de horecamagnaat failliet. Na een faillissement zou de ondernemer met een nieuwe en lege bv zonder duur personeel een stille doorstart willen maken. Burgemeester Cohen van Amsterdam kondigde half februari aan een onderzoek in te laten stellen naar de praktijken van Kooistra.