Optimaliseer vertrouwen in reguliere curatieve zorg 2

2Niets voel ik voor kwakzalvers die nu al en meestal niet gratis handig gebruik maken van angst, onwetendheid en onzekerheid van patiënten. Patiënten die zich voor een van hun hoogste persoonlijke goederen, hun gezondheid, van alternatieven afhankelijk maken, vaak omdat ze om een of andere reden hun vertrouwen in de regulieren kwijt zijn of gewoon ,,geen enkele mogelijkheid onbenut willen laten''.

Beter kunnen we ons geld uitgeven aan het optimaliseren van het vertrouwen in de reguliere curatieve zorg, bijvoorbeeld door veel regulieren te leren beter gebruik te maken van het placebo-effect. Daarnaast zou meer en betere preventie, waarvan educatie deel uitmaakt, getuigen van respect voor ons allen, (potentiële) patiënten. Voorkomen valt altijd nog te verkiezen boven genezen.

    • Frank de Haan Breda