Lange laarzen, echte liefde

De kaplaars is terug en de broek mag erin, zien Chantal Keizer (foto's) en Willy Bakker (tekst) in de Kalverstraat in Amsterdam.

Je ziet de hoge laars, met of zonder veters, in steeds originelere combinaties. Met een heel kort rokje, maar ook met een broek, en die dan in de laars. Vroeger was dit eerder lomp, maar nu is het mode.

Deborah Jellema uit Heemskerk heeft afgelopen winter een paar mooie witte laarzen in de uitverkoop bij C&A gekocht. ,,Het is geen echt leer maar wit is zo moeilijk te krijgen'', zegt Deborah. Ze houdt van extreme kleding. ,,Ik heb alle kleuren laarzen, ook laarzen met veters tot aan m'n lies. Ik moet op bed gaan liggen om ze dicht te veteren.''

Wendy van Riet uit Utrecht draagt zwarte laarzen van Sacha tot onder de knie. Door de rand naar boven te vouwen transformeert ze ze tot echte kaplaarzen. ,,Ze zijn nu in de mode maar toen ze dat nog niet waren droeg ik ze ook al'', lacht Wendy. ,,Ik heb ook nog een paar kobaltblauwe met een veter die doorloopt aan de achterkant.''

Nine Ludwig uit Amsterdam en Kate More uit Rotterdam hebben hun laarzen beiden bij tweedehandszaak Episode gekocht – de een bij Episode op het Waterlooplein en de ander in Rotterdam. Kate is een echte schoenenfreak en vindt deze vooral heel stoer. Ze heeft er slechts 30 euro voor betaald; een grappig contrast met het Louis Vuitton tasje dat ze in de PC Hooftstraat heeft gekocht. Steeds meer mensen combineren tweedehands kleding met items van high fashion designers. Kate draagt dit type laarzen ook veel voor haar werk. ,,Ik ben stripteasedanseres en werk door heel Nederland. Ik heb bijvoorbeeld ook knalrode lieslaarzen met hele hoge hakken'', vertelt ze enthousiast. Lieslaarzen van zwart lak draagt ze vaak als ze uitgaat of voor naar een feestje. Om nog maar te zwijgen van die van spijkerstof afgezet met zilver en goud!

    • Willy Bakker